Tijdbesparen


Olaz vroeg mij om, voor de lancering van de nieuwe Total Effects CC Cream, mijn tips voor de drukke vrouw te delen. De nieuwe crème van Olaz staat namelijk helemaal in het teken van tijdbesparen. Hieronder vind je mijn tips, de bijbehorende video en verschillende praktische oefeningen. Veel succes!

Je kent het wel, je begint de dag met een actielijst en aan het eind van je drukke dag is de lijst alleen maar nóg langer geworden. Terwijl je zo graag alles af wilde maken. En het is niet alleen op je werk dat je het goed wilt doen. Je vindt het ook belangrijk om een goede partner, collega, vriendin en moeder te zijn. En je wilt ook nog een beetje lief zijn voor jezelf. In de weinige tijd die je hebt, probeer je zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen. Maar dat is moeilijk. Daarom geef ik je 3 tips die je niet alleen helpen om meer tijd over te houden, maar ook om dat wat je doet met meer energie en plezier te doen. Ik gebruik ze in mijn gesprekken met professionals en ondernemers. Hopelijk werken ze ook voor jou!


De 3 Tips

1. Begin met dat waar je het meeste zin in hebt

Inderdaad, dat is precies tegenovergesteld aan wat je altijd hebt geleerd. Maar het werkt echt. Wanneer je namelijk begint met de vervelendste klus, ga je uitstellen en ondertussen andere dingen doen. Zo verdoe je veel tijd, word je chagrijnig en kom je in een neerwaartse spiraal. Begin dus met de leukste klusjes. Je gaat dan als een speer, creëert vertrouwen, je bent zo over de helft en hebt aan het eind van de dag zoveel energie dat je die rotklusjes moeiteloos ook nog even doet.


2. Maak gebruik van je natuurlijke ritme

Het is wellicht een kleine teleurstelling, maar niemand kan de hele dag effectief en geconcentreerd zijn. Jij dus ook niet. En je verspilt veel tijd en energie wanneer je dat wel probeert. Maak in plaats daarvan gebruik van je natuurlijke ritme. Ben je een slow starter of ben je juist scherp aan het begin van de dag? Ben je in de ochtend of in de middag effectief achter je computer? Probeer dan al je afspraken op de andere momenten te plannen. En helpt een deadline je of juist niet? Doe je meer als je alleen zit of samen? Houd bij wanneer je op een dag in een flow of in een dipje zit en maak er gebruik van. Vergroot je pieken. Geef toe aan je dalen, dat zijn de momenten waarin je je oplaadt. Essentieel dus en absoluut geen weggegooide tijd.

3. Maak van je 7’s en 8’en een 10

Vergeet je onvoldoendes. Dat is gek, want al vanaf de eerste dag op school en in je werk ligt de focus op je minst sterke vakken en je ontwikkelpunten. Zonde, want daaraan werken kost veel tijd en energie. En echt heel goed ga je er toch niet in worden. Het levert je veel meer op om van dat waar je van nature goed in bent, een perfecte tien te maken! Je maakt meer impact, bereikt meer in minder tijd en het is ook nog eens veel leuker. Perfectioneer dus je kwaliteiten en word er een wereldster in.

ShareThis