Waar ben ik briljant in?


Het is vaak lastig om bij jezelf te zien waar je briljant in bent. Dat komt enerzijds omdat we vanaf jongs af aan leren dat bescheiden zijn een mooie eigenschap is en jezelf geweldig vinden niet.

Anderzijds gaan de dingen waar je goed in bent zó gemakkelijk, dat je waarschijnlijk niet door hebt dat je ze doet. Je bent je veel meer bewust van wat je jezelf hebt aangeleerd, want daar heb je immers hard voor gewerkt. Maar dat waar je moeiteloos geweldig in bent? Dat heb je niet eens door.

Maar natuurlijk zijn die briljante kanter er wel. Iedereen heeft ze. Jij dus ook! Daarom hieronder een lijstje met tips om ze op te zoeken. Probeer er zo weinig mogelijk over na te denken en laat je verrassen door de uitkomsten!Houd een lijstje met activiteiten waarbij je de tijd vergeet.


Houd een lijstje bij met uitjes, opdrachten, telefoongesprekken of bijeenkomsten waar je altijd heel veel zin in hebt.Vraag je omgeving om eens op te letten wanneer je straalt. Wat doe je dan? Waar vertel je over? Waar ben je op zo'n moment?Houd de complimentjes bij die je ontvangt (klik hier voor een handige oefening)

Onderzoek eens wat je waardeert in anderen. Dat herken je namelijk in jezelf.
Ga op onderzoek uit en verzamel de uitkomsten. Bekijk dan welke activiteiten, kwaliteiten en eigenschappen het meeste voorkomen.

Voilà! Briljant!

ShareThis