Voorbeeldritmes

Hieronder heb ik enkele voorbeelden van dagritmes verzameld. Misschien herken je je er in een of ben je een combinatie van een paar.  En hopelijk heb je wat aan de tips die eronder staan. Morning person
Je bent op je scherpst in de ochtend. 

Wat zijn de belangrijkste werkzaamheden in jouw werk? Plan die in de ochtend en schuif de extra of meer ontspannen zaken naar de middag.

Je kunt natuurlijk ook, precies andersom, een avond persoon zijn. Begin dan op je gemak of misschien zelfs wat later aan de dag en doe de belangrijke zaken in de middag.
Bouncer
Je energie vliegt op en neer.

Plan regelmatig (korte) breaks, waardoor je je dipjes forceert en zo grote dips voorkomt. Accepteer dat je in impulsen werkt en maak gebruik van de pieken.


Question mark
Je energie is elke dag anders.


Creëer afwisseling in je werk en zorg ervoor dat geen dag hetzelfde is. Volg ondertussen je gevoel. Even een dipje, een ineffectieve dag of zelfs slome week? Geef eraan toe. Er komt vast een enorme piek achteraan. Hoe eerder je toegeeft, hoe eerder die er is.Deadline lover
Je werkt het liefst ergens naartoe.

Creëer die deadlines. Vraag bijvoorbeeld bij elke to do wanneer hij af moet. Stel bij projecten tussentijdse mijlpalen in. Of plan aan het eind van de dag een sportafspraak, zodat je daaraantoe kan werken.
Planner
Je werkt het beste wanneer je de tijd hebt.

Plan voor belangrijke activiteiten ruime uren in, zodat je dan de rust hebt om goed werk te leveren. Vergeet niet om ook ontspanningsuren in te plannen. 

ShareThis