Een succesvol team


Een succesvol team. Een stevig managementteam. Dat is wat iedereen wil. En het is essentieel voor goede resultaten. Maar hoe doe je dat? Hoe bouw je een team dat elkaar versterkt? Drie pijlers:


1. Persoonlijke verbinding

Goede samenwerking ontstaat bij begrip, openheid en veiligheid. Dat je van elkaar op aan kan.

De manier om dit te bereiken is door een persoonlijke verbinding te creëren tussen de teamleden. Dat ze elkaar écht leren kennen. En dat gaat verder dan hobby's en hun visie over het werk. Wat maakt hun hart sneller slaan? Waar zijn ze onzeker over? Wat maakt eigenlijk dat ze opstaan en naar hun werk gaan? En waardoor gaan ze met een grote glimlach naar huis?

Resultaat:
De teamleden zien elkaar voor wie ze zijn. Dit leidt tot zorg voor elkaar, een veilige omgeving en een effectieve samenwerking.

Hoe kan ik helpen?
* Teambuilding-programma's
* Gespreksbegeleiding
* Kennismaking-activiteiten (bijv. samen een film maken)2. Samengestelde droom

Ontwikkel een gezamenlijke droom, eentje die is opgebouwd uit persoonlijke dromen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de teamleden zich allemaal gezien en gehoord voelen, het maakt ze ook persoonlijk betrokken bij de teamdoelstellingen. Dit creëert een gezamenlijke focus, teamgeest en snelheid.

Resultaat:
Iedereen heeft er wat aan als de gezamenlijke droom uitkomt. Dit leidt tot inzet om de doelen te behalen en uiteindelijk de gezamenlijke successen te vieren.

Hoe kan ik helpen?
* Strategie-brainstorm
* Ontwikkeling en begeleiding visie-bijeenkomsten
* Workshop 'Durven Dromen'3. Talenten benutten

Een succesvol (management)team benut alle talenten uit het team. En deze talenten zijn het liefst zo verschillende mogelijk.

Het is niet alleen noodzakelijk dat de teamleden hun eigen en elkaars talenten (h)erkennen. Het is ook belangrijk dat er ruimte is om anders te zijn: om te kunnen schitteren of juist uit te komen voor je mindere eigenschappen.

Resultaat: 
Iedereen doet waar hij/zij het beste in is: voegt de meeste waarde toe met de minste moeite.

Hoe kan ik helpen?
* Talent identificatie
* Talentontwikkeling d.m.v (groeps)coaching
* Workshop 'Bouw je ideale dag, week en jaar' en 'Ontdek hoe briljant je bent'


ShareThis