Durf te dromen


Iedereen heeft ze wel eens. Bijzondere dagdromen. Of misschien denk je zelf: onrealistische toekomstdromen. Zinloos om over na te denken, toch? En ook een beetje gênant… Alsof je jezelf zo goed vindt! Maar de belangrijkste reden om het niet te doen: het is veel te gevaarlijk. Want het zal toch wel niet gaan lukken, en dan kun je er maar beter niet over nadenken. En al helemaal niet aan iemand vertellen. Om teleurstellingen te voorkomen.

Toch is dat zonde! Want het heeft juist heel veel zin om regelmatig stil te staan bij jouw ideale toekomstdromen. Waarom? Er zijn 3 redenen:

Herkennen
Door te dromen, herken je veel makkelijker de juiste kansen als ze voorbij komen. Droom over een eigen koffietent en je oog valt op een barista cursus in een tijdschrift. Droom over een baan als journalist en je ziet de oproep om onderdeel te worden van het nieuwsblog-team. Droom over duurzame oplossingen en zie kansen binnen je organisatie om een project te starten. 

Kiezen
Wanneer je regelmatig durft te dromen, word je meer bewust van wat je wilt. En dat helpt in het maken van keuzes. Je weet beter waarop je zonder twijfel ‘ja’ moet zeggen. En welke ideeën, kansen of zelfs banen misschien leuk zijn, maar niet voor jou, omdat ze je niet verder op weg helpen naar je toekomstdromen. 

Waarmaken
Als laatste vergroot je, wanneer je regelmatig durft te dromen, de kans dat je ze waarmaakt. Echt waar. Het is als met een boom in een bocht. Zoals je tijdens je rijlessen misschien hebt geleerd, moet je niet steeds naar de boom kijken, want dan rij je er tegen aan. Zo moet je dus juist wel vaak naar je dromen kijken. Zodat je er automatisch naartoe en tegenaan rijdt! 

Durf dus te dromen! Het is leuk én het helpt je verder. Want je hoeft heus niet al je dromen uit te voeren of er meteen mee aan de slag te gaan. Gebruik ze als richting aanwijzers. Succes! 


ShareThis