5. Walk the talk

(Dit is bericht 5 in een reeks, hier vind je een overzicht van alle berichten).

Als het goed is ben je na bericht 1 t/m 4 gestaag op pad. Je ontdekt meer en meer wat je wilt en begint te beseffen dat je al goed bent zoals je bent.

Het is nu tijd om te gaan doen. Genoeg gedacht, genoeg bekeken, genoeg onderzocht. Aan de slag. Het is namelijk veel krachtiger om te doen wat je wil zeggen dan te zeggen wat je wil doen. Paar voorbeelden:
  • Waar koop jij liever je brood, bij een man die zegt dat hij lekkere broodjes kan bakken of een man die je een lekker broodje laat proeven?
  • Bij wil neem jij liever rijles, bij iemand die zegt dat hij goed kan rijden of iemand die allerlei tips en filmpjes over rijden op z'n site heeft staan?
  • Door wie wordt jij liever gecoacht, door een coach die zegt dat ze je laat zien dat je briljant bent zoals je bent of een coach die je tijdens gesprekken of workshops het gevoel geeft dat je briljant bent? 

Die laatste ging over mij, ja. Hij kwam als een komeet binnen gisteravond. Ik had intervisie met een groep dames met wie ik samenwerk. En iemand trok de kernkaart 'ik doe wat ik zeg'. "Die is voor jou!", riep ze. Zo. En daar was mijn leermoment. Boem.

Het was voor mij in de afgelopen maanden zo'n stap om te durven zeggen wat ik wil en kan, dan ik bijna vergat om het ook te gaan doen! 

Heb jij dat ook? Beantwoord dan voor jezelf eens de volgende vragen:

1. wat is je grootste droom?
2. hoe ziet je ideale leven / werkweek er uit? 
3. welke activiteiten doe je dan? 

En begin vandaag nog. Met het organiseren van de dagen uit je ideale leven. Eventueel doe je het eerst nog vrijwillig / onbetaald. Maar ga het doen! Ga aan de slag met de activiteiten die je doet als je bij je grote droom bent. Deel je weken in zoals je ideale week eruit ziet. Want wanneer jij begint, begint het!

Ik ga ook beginnen :).

Groetjes!

ShareThis