Inspiratietaart met Jip Keijzer

Wie: Jip Keijzer
Leeftijd: 24 jaar
Taart: Monchoutaart

Wanneer: 27 december 2011
Wilde vroeger worden: rijke zwerver
Zijn uitspraak die mij het meeste raakte: "dood voor de rest van mijn leven" 

27 december 2011: "Vanmiddag heb ik een stukje taart gegeten met Jip. Erg bijzonder, want ik vind Jip een inspirerende, open en positieve vent. En Jip gaat dood. De kanker heeft, na zijn arm, been en ene long, ook zijn tweede long gevonden.  

Ik blijf me verbazen hoe bespreekbaar en draagbaar alles is, als ik met hem spreek. De eerste keer dat ik hem ontmoette, toen zijn kanker nog niet het einde betekende, was dat al zo. Maar ondanks de huidige heftige situatie, ze zijn gestopt met de behandeling, is daar niets aan veranderd. 

Het is zonde dat zo'n leuke vent moet gaan. Maar aan de andere kant, het is wel fantastisch dat hij er nu is en straks is geweest. En dat hij mij, en vast heel veel anderen, heeft kunnen en mogen inspireren." 

Ik heb niet aan de beelden kunnen werken, totdat ik hoorde dat Jip was overleden. Het wilde gewoon niet. En hoe gefrustreerd ik daar zelf ook over was, het bleek niet voor niets. Want zo kon ik een kleine bijdrage leveren aan zijn herdenkingsdienst. Bekijk hier het korte videoverslag dat is gedraaid op zijn crematie (2:17):Een samenvatting van de rest van het interview (4:49):Als laatste een kort fragment dat mij een stapje verder heeft geholpen in mijn reis. Laat het ontastbare ontastbaar, zodat het z'n kracht niet verliest. Jip over spiritualiteit (1:48):

1 opmerking:

  1. Jammer. Jong zo jong, ik heb een paar verhalen gelezen van Jip. Het is onbegrijpelijk om te horen "je gaat dood" Diepe respect voor Jip en zijn vechtlust in de strijd van de ziekte die hij heeft gehad. Hij is niet dood, hij leeft verder in het leven hierna, vrienden en famili van Jip, jullie zien hem weer in het leven hierna !

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis