2. Hou van je reis

Wanneer je ruimte hebt gemaakt (tip 1), in je hoofd of in je agenda, kan je reis beginnen. Het belangrijkste inzicht wat ik onderweg heb opgedaan, is dat je van je reis moet leren houden. Moeten ja, omdat het niet voor altijd voor de hand ligt. Soms is de reis namelijk behoorlijk lastig, moeilijk, oneerlijk en gemeen. En dan heb je echt geen behoefte om nog verder in die rotheden te duiken om ervan te houden. Daarnaast zijn we ook niet echt getraind om stil te staan bij de successen. Ze te doorleven en te vieren. Want je werkt voor de successen, dus zodra ze vallen is het zoeken naar de volgende. En niemand wil een Ivo-Niehetje maken.

Maar doe het toch maar, houden van je reis. Leer van de mooie momenten (ze vertellen je wat je nog veel vaker moet doen) en van je angsten en teleurstellingen (onder elke angst of teleurstelling ligt de wens hoe je het wel wilt). Om je te helpen vind je hier een invulblad. Vul de zonnige momenten in van je afgelopen week, kijk je grootste angsten in de ogen en benoem je helden en inspiratiebronnen. Het zal je pad verhelderen.Het is de reis die je leidt naar je droom. Elk moment, elke ontmoeting en elke ontwikkeling is essentieel. Je zult zien, deze reis gaat ertoe leiden dat je anderen wat wilt en kunt leren. Had jij dit van mij aangenomen als ik zelf nog geen stap had gezet en elke dag voor een baas me aan de werkafspraken zou houden?

En als het makkelijk was geweest, had iedereen het wel gedaan. Reken er maar op dat ik flink wat tranen heb gelaten en zal laten onderweg. Maar elke keer wordt me duidelijk: hoe groter de angst, hoe dichter ik bij mijn droom kwam.

Ter inspiratie voor het uitbundig stil staan bij successen, hier Ivo Niehe:


ShareThis